نضع ملعقتين من الزبدة على النار إلى أن تسيح ثم نضيف إليها ملعقتين من الدقيق ونستمر في التقليب حتى يصفر اللون قليلا
نزيله عن النار ثم نضيف إليه المقادير التالية
1 كوب حليب
3 ملا عق كبيرة كاكاو بودرة
4 ملاعق كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة فانيلا
نستمر في التقليب حتى ينعم المزيج
نعيده على النار الهادئه جدا ونستمر في التقليب حتى يتكثف ويغلظ قوامه نزيله عن النار ونقلبه بالملعقه حتى يبرد
نجهز طبقه من البسكويت في طبق مناسب يمكن وضعه في الثلاجة نصب على الطبقة من البسكويت قليل من صلصة الشوكليت
ونسوي السطح جيدا بحيث تغطي الصلصة كل جزء من البسكويت
نكرر العملية السابقة طبقة بسكويت ثم طبقة من الشوكليت خمس طبقات أو ستة بحسب رغبتك
بعد ما تنتهي من كل طبقات البسكويت صبي باقي المقدار من الشوكليت على الطبقات السابقة
بحيث تغطي صلصة الشوكليت كل الجوانب من جميع الاتجاهات
زينيها بالمكسرات المبشورة ( فستق أو نارجين ) بحسب الرغبة أو بالشوكليت المبشور
وتـــــقدم مع القـــهوة وبالــــهنا والـــشفا :cheers:
ayota سوبر احمر
عدد الرسائل : 154 العمر : 35 تاريخ التسجيل : 22/03/2007
موضوع: رد: ... طبقات البسكويت بالشوكـولا ... الجمعة أبريل 27, 2007 9:24 pm
ميرسى ليكى يا عسليه على الطريقة العسوله دى. وانا اكيد هجربها وهقولك على النتيجه. وبجد المنتدى دا جميل. وياريت حاجات تانيه حلوه زى الموضوع دا كده. وميرسى على تعبك ياقمر.
ur friend ayota
عسلية الادارهــــــــ
عدد الرسائل : 358 تاريخ التسجيل : 18/02/2007
موضوع: رد: ... طبقات البسكويت بالشوكـولا ... الجمعة أبريل 27, 2007 10:14 pm
ميرسى اوى اوى يا ايوتا على كلامك الرقيق والجميل انشاء الله هجيب حاجات من دى كتيير علشان كل واحدة تتعلم تعمل الحاجات دى على راى المثل للوصول لقلب الرجل معدته ( مش عارفة المثل صح ولا ايه ) ما علينا تعيشى وتنورى المواضيع بردك يا سكرة ونشوف منك كل جديد وجميل ومزيد من التقدم
ملك روحى سوبر ازرق
عدد الرسائل : 37 العمر : 36 تاريخ التسجيل : 29/03/2007
ميرسى يا عسلية على البسكويت بالشوكولاته وانا عملتها وماما قالتلى يا نور يا بنتى
هيه حلوة بس سكرها قليل خالص قلتلها معلش مرة مع مرة حتحلو
عسلية الادارهــــــــ
عدد الرسائل : 358 تاريخ التسجيل : 18/02/2007
موضوع: رد: ... طبقات البسكويت بالشوكـولا ... الخميس مايو 31, 2007 10:44 am
ميرسى يا نور يا سكر على ردك الجميل بس مش معقولة تكون سكرها قليل اولا لان فيها اربع ملاعق كبيرة سكر وكمان الشيكولاتة لوحدها مليانه سكر والبسكوت نفس الحكاية يبقى اذاى بقى طلعت سكرها قليل زعلتنى المرة اللى جاية بقى تعملها سكرها مظبوط وتعزمنا بقى عليها